Gloria Sellan

Ime prezime: Gloria Sellan

Oblast delovanja: Multimedijalna umjetnost, grafika, video, animacija, instalacija

Lokacija: Hrvatska

Biografija:

Gloria Sellan vizualna je umjetnica rođena u Puli (Hrvatska). Magistrirala je likovnu pedagogiju na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci (Hrvatska), specjalizirala se za grafiku. Prije magisterija završila je preddiplomski studij likovne pedagogije na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci (Hrvatska), nakon što je posljednji semestar provela na Sveučilištu u Trstu (Italija), na studiju umjetnost, kazališta i filma. Od završetka studija aktivno je uključena u provođenje umjetničkih programa, radi za nekoliko galerija u Hrvatskoj te surađuje na mnogim neovisnim umjetničkim projektima, a do sad je sudjelovala u organizaciji brojnih umjetničkih izložbi i događanja.
Gloria se aktivno bavi umjetničkim stvaralaštvom više od 15 godina, a svoje je radove na preko 40 izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Za to vrijeme imala je priliku baviti se kazalištem, scenografijom, plesnim predstavama, sudjelovati u realizaciji glazbenih spotova i multimedijalnih projekata.
Njezina kontinuirana težnja da se razvija dovela ju je do istraživanja različitih načina izražavanja svoje umjetnosti. U svojim radovima često koristi različite medije, kombinirajući ih kako bi stvorila jedinstveno umjetničko djelo.

 

www.gloriasellan.com

Galerija

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart