Pisanje Artist Statementa – Radionica za umjetnike

Pisanje Artist Statementa – Radionica za umjetnike

Vesna Opavsky

Kako opisati svoj umjetnički rad na najlakši način. Zašto je umjetnička izjava potrebna i kada i kako se koristi...

XXXVI. Art ćakula: nedjelja, 2. svibnja 2021.

Voditeljica radionice: Vesna Opavsky
Moderator: Koraljka Jukić

Ovu nedjelje održali smo malo drugačiju Art ćakulu, a vrlo korisnu za sve umjetnike. Tema je bila Artist Statement ili Umjetnička izjava. Naučili smo opisati svoj umjetnički rad na najlakši način. Malo smo manje pričali, a više radili.
U uvodnom dijelu, govorili smo koliko je važna Umjetnička izjava, o njenoj primjeni i glavnim karakteristikama, a onda smo uzeli olovke u ruke i na osnovu dvadesetak pitanja, svatko je oblikovao izjavu kojom je opisao svoj umjetnički rad.
Iako pisanje umjetničke izjave djeluje složeno, primenjen je način rada koji je ovu aktivnost pojednostavio i polučio odlične rezultate, kao i dosta zabave pri grupnom radu.
Cilj je da svaki umjetnik, učesnik radionice do kraja radionice ima dobar nacrt svoje umjetničke izjave, kojoj neće biti potrebno mnogo dotjerivanja.
Vi koji snimku gledate naknadno, potrebno je da pripremite papir i olovku ili digitalni notes poput Word dokumenta.

Radionicu vodi Vesna Opavsky, umjetnica i konsultant iz oblasti prezentacije i komunikacije.

Biografija:

dr um. Vesna Opavsky je umjetnica je koja živi i radi u Srbiji i Belgiji. Bavi se digitalnom grafikom i gaji prepoznatljiv stil obrađujući ekološke teme. Izlagala je 11 puta samostalno, a grupno na preko 100 izložbi.
Sa druge strane, posljednjih 15 godina se bavi digitalnim marketingom, kao samostalni konsultant i profesor na Univerzitetu Donja Gorica u Podgorici.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart