Misija Art ćakule

Art ćakula je online umjetnički projekt koji je pokrenula riječka umjetnica Ivana Egić čudnim i teškim vremenima usred pandemije Covid-19 kada su sve izložbe i umjetnički događaji bili otkazani i zabranjeni.

Zbog mjera uzrokovanih pandemijom corona virusa bio je otežan i sam rad umjetnika kao i suradnja među umjetnicima te je sama Art ćakula osmišljena kao virtualno umjetničko druženje umjetnika s područja Hrvatske i regije preko ZOOM platforme gdje umjetnici mogu podijeliti svoja umjetnička iskustva, sklopiti nove i obnoviti neke stare kontakte te kroz razgovor potaknuti jedni druge na daljnji rad i umjetničko stvaranje u ovim nemilosrdnim vremenima i uvjetima.

Ova virtualna zajednica okuplja umjetnike i djelatnike u području kulture i umjetnosti.

Druženja se održavaju jednom u dva tjedna, nedjeljom u 18.30 putem Zoom platforme (osim tokom ljetnih mjeseci).

Izlaganja su različita – prezentacije profesionalnog rada, kolonija, razmjena profesionalnih iskustava, predstavljanje korisnih web stranica, marketinških tehnika, aplikacija, izložbi i ostalih kulturno-umjetničkih događaja. Izlaganja su raznovrsna i od velike koristi umjetnicima i vjernoj publici Art ćakule.
Izlagači su umjetnici, povjesničari umjetnosti, kustosi, galeristi, kolekcionari, organizatori umjetničkih događaja.., a izlaganja mogu biti grupna i individualna.

Snimke izlaganja se mogu pogledati i docnije na našem You Tube kanalu, a održavaju se i neformalne Art ćakule, u opuštenoj atmosferi, čije snimke ne objavljujemo.

Najave novih Art ćakula pratite na našoj Facebook stranici.

Priključite se putem Zoom platforme.

Dijelovanje

Članovi

Pogledajte ko su naši ćlanovi - likovni umjetnici i kustosi...

Istorijat

Postojimo od travnja 2020. godine, a kako je sve počelo...

Kodeks ponašanja

Pre uključenja upoznajte se sa Kodeksom ponašanja. Hvala

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart