Predstavljanje riječkog umjetnika Borisa Roce

Predstavljanje riječkog umjetnika Borisa Roce

Boris je naglasak stavio na istraživanju i eksperimentiranju sa bojama i materijalima i upoznao nas sa keramografikom, jedinstvenom tehnikom kojom stvara...

XVI. Art ćakula: nedjelja, 8. studenog 2020.

Izlagač: Boris Roce

Moderatorica: Snježana Pokos Vujec

Boris  nas je upoznao sa keramografikom, jedinstvenom tehnikom kojom stvara. To je postupak otiskivanja motiva dubokim tiskom na papirnatoj glini.
Umjetnik nam je također predstavio svoj umjetnički rad i presjek radova od prije, sudjelovanje na simpozijima i umjetničkim rezidencijama, te svoje bogato pedagoško iskustvo.

Boris je naglasak stavio na istraživanju i eksperimentiranju sa bojama i materijalima. Tako je nastala i skulptura 1001 pločica, dimenzija 4 x 5 m, koja je napravljena / ispečena u jednoj noći i to sve 1001 pločica! Keramografike, čakre, meditacije, ciklusi godišnjih doba, cvijeće, slova glagoljice, pehar, noćne more, spirale, “kamene” grafike, male kompozicije, pejzaži, drvo pupoljaka, grafike na papiru, suha igla, bakropis, akvatinta, japanski raku, pečenje u jamama, makrokristali… su samo neke od tematika, materijala i tehnika koje je koristio.

Biografija:

Boris Roce je profesor likovnog odgoja i likovnih umjetnosti u mirovini.
Završio je grafiku na Pedagoškom fakultetu u Rijeci. Bavi se keramikom i grafikom. Drži tečajeve keramike u zemlji i van nje. Vodio je grafičku i keramičku radionicu za nadarene učenike u Novigradu (Novigradsko proljeće) Do sada je imao 56 samostalnih izložbi i preko 550 grupnih. Sudjelovao je na preko 50 keramičkih simpozija i kolonija. Dobitnik je 34 nagrada ( 25 međunarodnih i 9 nacionalnih). Povezuje grafiku i keramiku. Član je HDLU Rijeka, ULUPUH-a i KERAMEIKONA.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart