Marija Popović – Likovna pedagogija u području suvremene umjetnosti i novih medija

Marija Popović – Likovna pedagogija u području suvremene umjetnosti i novih medija

Kako je Marija, osluškujući senzibilitet novih generacija uspješno osmislila i postavila program za novi predmet u srednjoškolskom obrazovanju…

XXXIV. Art ćakula –  nedjelja 18. travnja, 2021

Izlagači: Marija Popović
Moderator: Gloria Sellan

Umjetnica, Marija Popović koja se već 10 godina bavi likovnom pedagogijom i radi kao nastavnica višemedijske umjetnosti i računalne grafike u Školi za dizajn u Beogradu, podijelila je sa nama svoje iskustvo u radu s mladima od 16 do 19 godina.
U izlaganju Marije Popović saznali smo:
Kako je Marija, osluškujući senzibilitet novih generacija uspješno osmislila i postavila program za novi predmet u srednjoškolskom obrazovanju;
Kako učenici ruše granice između pojedinih umjetničkih disciplina;
Koji je konačni cilj njezinog rada sa učenicima i još mnogo toga.
Također predstavila nam je svoj način rada sa učenicima i izbor njihovih najboljih radova.
Uzrast sa kojim Marija radi su mladi od 16 do 19 godina – nisu više djeca ali nisu još ni odrasli ljudi. Nalaze se na vrhuncu kreativnih snaga, bunta i želje da se izraze. Uče da se ponovno igraju, ali sada sa razumijevanjem zašto i čega se igraju!
 

Biografija:

Marija Popović, rođena je 1977. godine u Beogradu. Diplomirala je grafiku na Fakultetu Likovnih umjetnosti u Beogradu, a zatim magistrirala digitalnu umjetnost na interdisciplinarnim studijama Rektorata umjetnosti u Beogradu. Trenutno je doktorand na transdisciplinarnim doktorskim studijama teorije umjetnosti i medija na Fakultetu za medije i komunikacije.
U toku svog profesionalnog iskustva, aktivna je u području likovne pedagogije, dizajna i umjetnosti.
Kao umjetnica izlagala je na brojnim grupnim izložbama u zemlji i inozemstvu, a 2002. dobila je prvu nagradu na XI. bijenalu jugoslovenske studentske grafike.
Samostalne izložbe:
2003. Galerija Doma kulture “Studentski grad”, Beograd.
2010. Galerija O3one, Beograd- samostalna izložba “Heartware”.
Od 2011. bavi se pedagoškim radom i koordinacijom kreativnih projekata u Školi za dizajn i nevladinim organizacijama.
Trenutno predaje predmete: višemedijska umetnost, računarska grafika i multimediji u Školi za dizajn u Beogradu, kao i grafički dizajn u Academia del lusso u Beogradu.
Članica je kreativnog tima Centra za vizuelnu antropologiju – KROV na projektu obilježavanja stogodišnjice prvog izdanja časopisa Zenit

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart