Lea Čeč – predstavljanje rada riječke umjetnice

Lea Čeč – predstavljanje rada riječke umjetnice

Lea Čeč

Lea nam je ispričala o svojem stvaralaštvu i šta ju inspirira u njenom umjetničkom radu.

XIV. Art ćakula: nedjelja, 11. listopada 2020.

Gost izlagač: Lea Čeč
Moderator: Ivana Egić

XIV. Art ćakulu, koja smo održali u nedjelju, 11. listopada, posvetili smo predstavljanju rada i djelovanja riječke umjetnice Lee Čeč.
Lea Čeč pričala nam je o svojem stvaralaštvu, o tome što ju potiče i koje faze je prošla u svojem umjetničkom djelovanju od vremena kada je bila studentica umjetnosti do danas. Između ostalog pričala je o svojim umjetničkim ciklusima, radionicama, kolonijama na kojim je sudjelovala te situacijama, osobama i saznanjima koja su je potakla na stvaralaštvo.

Biografija:

Lea Čeč je rođena u Rijeci gdje je završila i studij kiparstva 2006. godine na Akademiji primijenjenih umjetnosti u klasi profesora Josipa Diminića. Još za vrijeme studija počela je aktivno izlagati, a do sada je sudjelovala na brojnim samostalnim i grupnim izložbama te na raznim likovnim kolonijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Članica je HDLU-a i HDLU Rijeka.
Dobitnica je 1. nagrade 40-og natječaja umjetnosti i kulture Istria Nobilissimau 2007. godine u kategoriji likovnih umjetnosti.
Uz primarno umjetničko djelovanje bavi se i drugim srodnim aktivnostima koje se vrlo često isprepliću s njezinim umjetničkim radom, a obuhvaćaju grafički dizajn, organizaciju izložbi kao i pedagoški rad.
U umjetničkom djelovanju često surađuje s drugim umjetnicima te povremeno izvodi intervencije u javnom prostoru. Aktivna je članica Talijanske zajednice u Rijeci u sklopu koje je realizirala mnoge projekte.
Živi i radi u Rijeci.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart