Ljubica Lovrenčić – keramika u digitalnoj fotografiji

Ljubica Lovrenčić – keramika u digitalnoj fotografiji

Članica je ULUPUH-a, Kerameikona, Hrvatskog udruženja keramičara iz Varaždina, Pandora International, Udruge žena u keramici, osnovane u Italiji, Udruge keramičara i lončara iz Ljubljane, Slovenija, keramičarske udruge “Glineraj”…

LVII. Art ćakula –  nedjelja 5. lipnja, 2022

Izlagači: Ljubica Lovrenčić
Moderator: Dora Vukičević Hellström

Na LVII.  Art ćakuli, Ljubica Lovrenčić nas je u svom predstavljanju provela kroz spektar svojeg stvaralačkog istraživanja. Saznali smo o različitim pristupima keramici i njenom oblikovanju, o edukacijama vrsnih keramičara kojima je prisustvovala, o brojnim izložbama te strasti koju Ljubica gaji za oblikovanje, fotografiranje te obradu fotografija. 

Biografija:

Ljubica Lovrenčić rođena je 1954.g. u Kraljevcu kod Bjelovara. Živi i radi u Zagrebu, po profesiji je ekonomistica, a keramikom se intenzivno bavi više od 10 godina.
Članica je ULUPUH-a, Kerameikona, Hrvatskog udruženja keramičara iz Varaždina, Pandora International, Udruge žena u keramici, osnovane u Italiji, Udruge keramičara i lončara iz Ljubljane, Slovenija, keramičarske udruge “Glineraj” čija je i jedna od osnivačica, te virtualnog umjetničkog udruženja Art Ćakula.
Ljubica kroz keramiku, primarno glinu kao medij, izražava umjetnički dio svoje osobnosti, svoj doživljaj svega što je okružuje, a posebno prirode. Priroda je Ljubičin stalni izvor inspiracije i ushita koji želi podijeliti s drugim ljudima, što putem fotografija, što putem keramike. Kroz fotografiju i digitalnu obradu fotografije, Ljubica otkriva fascinantan i neograničen svijet izražavanja. Tako dolazi do potpuno novih radova, apstraktnih prikaza njezinih postojećih keramičkih predmeta, koji i dalje izražavaju Ljubičinu težnju za izražavanjem umjetničkog dijela svoje osobnosti

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart