Predstavljanje keramičarke Ane Hanzel

Predstavljanje keramičarke Ane Hanzel

73. Art ćakulu posvetili smo predstavljanju naše nove članice i keramičarke iz Slovenije, Ane Hanzel.

LXXIII. Art ćakula – nedjelja 7. svibnja, 2023

Izlagačica: Ana Hanzel
Moderator: Ljubica Lovrenčić, 

 
Njen najdraži medij je bijela glina, zapravo papirna glina (paper clay), koju priprema po svom receptu i koji joj omogućuju da izradi u isto vrijeme fine i čipkaste , ali i precizne radove.
Poetičnost, profinjenost, preciznost, estetika, čistoća… riječi su koje najbolje opisuju radove Ane Hanzel, a tekst povjesničarke umjetnosti i likovne kritičarke Anamarija Stibilj Šajn napisan povodom njene samostalne izložbe „Lebdeći krajolici“ može se primijeniti na sve njene radove
….“ Ovakav ciklus radova jedinstvena je kreacija koja ne prekida veze s prošlošću, a opet se javlja s autorskim posebnostima i sadašnjošću. nova, plemenita likovna vrednovanja i smjela likovna utjelovljenja. One su poput zavodljive, sofisticirane, au isto vrijeme prirodne čipke, romantično nostalgične, au isto vrijeme suvremene. Umjetnost, profinjenost i savršenstvo znakovi su umjetničko-estetske kvalitete, što dovodi do stvaranja svojevrsnog modernog saveznog ornamenta. Radovi teže savršenstvu koje proizlazi iz iskonskih, pa i prirodnih elemenata, ali istovremeno seže i izvan dosega prirode.”
 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart