Mogućnosti izlaganja, prezentacije i prodaje umjetnina u Berlinu i Švedskoj

Mogućnosti izlaganja, prezentacije i prodaje umjetnina u Berlinu i Švedskoj

III. po redu Art ćakula koja je prošla i više nego dobro! Ovo nam je bila prva snimljena tematska Art ćakula na kojoj su izlagale Sandra Radić Parać, Dora Vukičević i Ivana Egić.

  III. Art ćakula –  subota 9. svibnja, 2020

Izlagač: Sandra Radić Parać, Dora Vukičević i Ivana Egić
Moderator: Sonja Švec Španjol

Na III. Art ćakuli izlagačice su nas na vrlo interesantan, dinamičan i informativan način upoznale s relevantnim informacijama o mogućnostima izlaganja, prezentacije i prodaje umjetnina u Njemačkoj odnosno Berlinu i Švedskoj.
 
Sandra Radić Parać podijelila je svoje izlaganje u četiri glavna dijela:
1) Mogućnosti prodaje umjetničkih radova na štandu – jedna od mogućnosti koja vam se nudi odmah pri dolasku u Berlin
2) Načini i mogućnosti integracije na umjetničku scenu u Berlinu
3) Otvoreni natječaji, rezidencije, mogućnosti savjetovanja i aplikacija na ateljee u Berlinu
4) Hrvatska zajednica u Berlinu – mogućnosti suradnje
 
Dora Vukičević dala nam je opći pregled mogućnosti umjetničkog djelovanja u Švedskoj – od načina pristupa ustanovama, udruženjima i galeristima, preko pregleda švedskih izlagačkih aktivnosti, do percepcije umjetnosti u Švedskoj, a posebno je bila zanimljiva švedska klasifikacija umjetnika.
 
Ivana Egić se također nadovezala na Dorino izlaganje, s obzirom da također živi u Švedskoj i podijelila je svoje iskustvo s kontaktiranjem privatnih galerija u Stockholmu koje je jučer posjetila.

Biografija:

Sandra Radić Parać (1981.) je samostalna umjetnica, prof. likovne kulture i likovna pedagoginja. Diplomirala je 2005. godine na Umjetničkoj akademiji sveučilista u Splitu (klasa prof. Željka Marovića), a iste je godine kao najbolja studentica primila rektorovu nagradu. Godinama živi od svoga rada kao samostalna umjetnica u Trogiru gdje vodi svoju galeriju – atelje, radi u struci, osniva likovnu udrugu Trogir i aktivno sudjeluje na izložbama. Nakon uspješno završenog rezidencijalnog programa „Kunstraum Tapir“ u Berlinu (kritika Isabel Manalo),  2014. seli u Berlin gdje se nakon studiranja njemačkog jezika  2018. upisuje na Deutsche Angestellten-Akademie, smijer pedagogija. U Berlinu otvara vlastito umjetničko poslovanje, stvara u svom ateljeu i radi kao umjetnički pedagog. Inspiracija su joj poezija i priroda, voli cvijeće a duga kosa i frizure su joj strast.  Članica je HULU-a  Split.

Dora Vukičević-Hellström rođena je u Rijeci 1983. godine, gdje je završila Školu za primijenjenu umjetnost i potom studirala na Filozofskom fakultetu. Diplomirala je dualnim diplomskim radom na Akademiji primijenjenih umjetnosti 2007. godine, grafiku u klasi prof. Maje Franković i vizualne medije u klasi prof. Marijana Vejvode.Sudjelovala je na nekoliko izložbi od kojih su poznatije ‘GrafičaRi’ i ‘840 C’. Osvojila je prvu nagradu na Europskoj konvenciji znanstvene fantastike 2013. godine i bila nominirana za Hugo Award u kategoriji ilustracije.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart