Predstavljanje umjetnice Jasne Opavski

Predstavljanje umjetnice Jasne Opavski

Na LII. Art ćakuli nam se na vrlo neposredan i topao način predstavila Jasna Opavski, slikarica i esejistkinja iz Beograda. .

  LII. Art ćakula –  nedjelja 27. ožujka, 2022

Izlagač: Jasna Opavski
Moderator: Snježana Pokos Vujec

Na svom izlaganj  Jasna Opavski je govorila je o svojim počecima, o slikarstvu i umjetničkom djelovanju, suradnji s kolegama na izložbi 4×4, zajedničkom zalaganju za tradicionalne likovne vrijednosti u slikarstvu kroz grupu okupljenu u Muzej štafelaja, koji djeluje u sklopu Muzeja Svečoveka. Spomenula je i performans “Pravda za Minotaura” koji je već dva puta izvela sa kolegom Predragom Peđa Todorovićem povodom otvranja izložbi, a kojim se bore za vidljivost umjetnika koji se bave mitološkom tematikom u galerijama suvremene umjetnisti.
Ovo vrlo zanimljivo i inspirativno predavanje bilo je popraćeno nizom fotografija radova sa mitološkom tematikom, a zaključeno je upečatljivom definicijom mita, kao elementom koji svemu daje smisao

Biografija:

Jasna Opavski je rođena 1974. godine u Beogradu, gde je i diplomirala na slikarskom odsjeku Fakulteta likovnih umjetnosti 1998. Njena slikarska tematika je mitološka, a među motivima prevladavaju ljudska figura u pokretu i portret. Njen realizam odlikuje se magičnom atmosferom, što je svrstava u slikare fantastike. Izlagala je na šest samostalnih i preko šezdeset grupnih izložbi, kolonija, umjetničkih sajmova i simpozijuma u Srbiji i regiji, Francuskoj, Italiji i Jordanu. Pisala je o radu oko četrdeset kolega, tekstove za katalog, monografiju ili članke za javna glasila. Član je Udruženja likovnih umjetnika Srbije od 2012. i Mense Srbije od 2003. godine.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart