Predstavljanje umjetnice Glorie Sellan

Predstavljanje umjetnice Glorie Sellan

Gloria nas je provela kroz svoj umjetnički put, razvoj te rad i djelovanje u umjetnosti od fakultetskih dana pa sve do danas.

  LI. Art ćakula –  nedjelja 13. ožujka, 2022

Izlagač: Gloria Sellan
Moderator: Ivana Egić

Na Glorijinom izlaganju saznali smo pojedinosti o njenoj odluci da studij arhitekture u Veneciji zamjeni Akademijom primijenjenih umjetnosti u Rijeci, pogledali smo razne video radove i instalacije te vidjeli mnoštvo kompleksnih grafika. Uz presjek Glorijinih scenografskih radova, čuli smo anegdote sa postavljanja scene na Brijunima i vidjeli ‘backstage’ fotografije Glorijinog scenskog nastupa.

Biografija:

Gloria Sellan vizualna je umjetnica rođena u Puli (Hrvatska). Magistrirala je likovnu pedagogiju na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci (Hrvatska), specijalizirala se za grafiku. Prije magisterija završila je preddiplomski studij likovne pedagogije na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci (Hrvatska), nakon što je posljednji semestar provela na Sveučilištu u Trstu (Italija), na studiju umjetnost, kazališta i filma. Od završetka studija aktivno je uključena u provođenje umjetničkih programa, radila je za nekoliko galerija u Hrvatskoj te surađivala na mnogim neovisnim umjetničkim projektima, a do sad je sudjelovala u organizaciji preko 50 umjetničkih izložbi i događanja.
Gloria se aktivno bavi umjetničkim stvaralaštvom više od 15 godina, a svoje je radove predstavila na preko 40 izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Za to vrijeme imala je priliku baviti se kazalištem, scenografijom, plesnim predstavama, sudjelovati u realizaciji glazbenih spotova i animacija.
Iako je grafika jedan od primarnih medija koje Gloria koristi u svojoj umjetnosti, njezina kontinuirana težnja da se razvija, dovela ju je do istraživanja različitih načina izražavanja svoje umjetnosti. U svojim radovima često koristi različite medije, kao što su video i animacija, kombinirajući ih kako bi stvorila jedinstveno umjetničko djelo.
Radovi Glorie Sellan obično započinju malom skicom na papiru ili jednostavnom zamisli, a postupno se razvijaju u umjetničke instalacije koje ponekad zauzimaju prostor cijele galerije.
Posljednjih godina Gloria je imala priliku baviti se računalnom grafikom i istraživati njezine bezbrojne mogućnosti za vizualno izražavanje. Posebno ju zanima istraživanje veze između fotografije, filma i VR / AR tehnologija.
Od 2021. Gloria Sellan živi i djeluje u Švedskoj, na otoku Gotlandu.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart