Predstavljanje umjetnika Ivana Tibora Grujić

Predstavljanje umjetnika Ivana Tibora Grujić

U prvom dijelu predstavio je kronološki svoj razvoj kroz razne grane umjetnosti, a drugi dio posvetio je osobnom razvoju kroz fotografiju i videografiju...

XVIII. Art ćakula: nedjelja, 22. studenog 2020.

Izlagač: Ivan Tibor Grujić
Moderator: Snježana Pokos Vujec

Na XVIII. Art ćakuli nam se predstavio naš Art ćakulaš Ivan Tibor Grujić mag.art., muzejski konzervator-restaurator i vrlo svestrana osoba! Još u školi je svirao glasovir i klarinet ,međutim sada ga interesiraju vise gitara, mandolina i benđo. Htio je postati i kompozitor, bavio se i filmskom muzikom, a imali smo prilike čuti i par njegovih kompozicija. Poseban naglasak je na irskoj tradicionalnoj muzici. Upisao je školu dizajna u Zagrebu. Tu dolazi prvi put u kontakt sa restauracijom. Prvi posao u umjetnosti mu je bio njegov maturalni rad – narudžba- ikonu za jednu crkvu. Mimo restauracije i konzervacije bavi se sa scenografijom i koreografijom, kaligrafijom, izrađuje plakate, crta, modelira i bavi se analognom i digitalnom fotografijom, videom, skulpturama od stakla, akvarelom, kartografijom, retušom fotografija… Nakon završene Akademije lik. umjetnosti zapošljava se u samoborskom muzeju gdje preuzima vodstvo umjetničke likovne udruge grada. Trenutno radi na dokumentarcima.

Biografija:

Ivan Tibor Grujić mag.art., muzejski konzervator-restaurator koji se u slobodno vrijeme bavi odlukama kojoj zanimaciji posvetiti više vremena.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart