Predstavljanje umjetnice Sandre Ban – Korak od pola stoljeća života

Predstavljanje umjetnice Sandre Ban – Korak od pola stoljeća života

Razgovarali smo o njenoj sintezi stvarnosti i osobnosti, o cjeloživotnoj potrebi za učenjem te o njenom transcendentalnom pristupu životu, umjetnosti i svemiru.

XXVI. Art ćakula: nedjelja, 7. veljače 2021.

Gost izlagač: Sandra Ban
Moderator: Dora Vukičević – Hellström

U 26. Art ćakuli imali smo priliku ugostiti umjetnicu Sandru Ban i razgovarati o njenoj sintezi stvarnosti i osobnosti, o cjeloživotnoj potrebi za učenjem te o njenom transcendentalnom pristupu životu, umjetnosti i svemiru. Likovna umjetnost i znanost su njen odabir, a ono čime se bavi su “transformacije vidljivog u materiji”.

Sandra Ban pružila nam je pogled na nit vodilju svog tridesetgodišnjeg umjetničkog djelovanja.
Preletjela je kroz svoj umjetnički razvoj unutar multikulturalnih sredina i 40 svjetlećih staništa, nit vodilju koja isprepliće njeno cjelokupno umjetničko kulturalno i humanitarno-socijalno djelovanje. Porazgovarali smo o njenim aktualnim međunarodnim projektima i o njenoj dubokoj povezanosti i komunikaciji sa Životnom strujom.

Biografija:

Biografija:
Sandra Ban je vizualna interdisciplinarna umjetnica koja, uz dominaciju kiparstva kroz medij keramike i skulpturalnog slikarstva, prirodne i žive materijale zemlje i gline spaja s novim tehnologijama digitalnih medija, izražavajući duboke slojeve stanja svijesti konceptima apstraktnih prikaza i naglascima suvremene proze.
“Sve postoji i sve je potkrijepljeno znanstvenim činjenicama, svi mogu sve samostalno analizirati, te individualno, ovisno o svom stupnju samorazvoja, primijeniti i pokušati ostvariti sebe. Treba samo odgovoriti na jedno pitanje: ZAŠTO?” – Sandra Ban

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart