Predstavljanje umjetnice Tatjane Politeo

Predstavljanje umjetnice Tatjane Politeo

"Autorica fiksira, izdvaja i notira, ponavlja pojedine oblike poput: slova i brojke, lika mišića, motiv ljestvi; koji se njoj nameću i postaju nositeljem sadržaja i time sugeriraju određenu priču."

LXIX. Art ćakula – nedjelja 12. ožujka, 2023

Izlagač: Tatjana Politeo
Moderator: Kristina Kinkela Valčić

Na 79. Art ćakuli smo se ugodno družili sa zagrebačkom umjetnicom Tatjanom Politeo.
Uronili smo u svijet ciklusa Hello, Rajskih ptica, Staklenih priča, Mapa života, Majmun-zebra-lav, Svemirskog putnika, Ameba i kocka ali i radova iz primjenjene umjetnosti. Umjetnica koristi elemente popularne kulture, animiranog filma, stripa i dječje ilustracije, tumači svakodnevnu životnu problematiku i oblikuje estetski privlačan i radostan sadržaj koji ispod neopterećujuće površine nosi duboke i snažne životne poruke.
Zaštitni znak stvaralaštva Tatjane Politeo svakako je miš Hello kojeg umjetnica vješto pretoča sa slikarskog platna u simpatičnu, simplificiranu i vizualno dopadljivu siluetu miša u pleksiglasu. Osim u formi vaze, ogrlice ili broša, simpatičnog miša moguće je printati na odjeću i ostale predmete, što ga čini prepoznatljivim znakom u prostoru koji je ujedno postao i autoričin zaštitni znak. Osim u pleksiglasu Tatjana Politeo svoju kreativnost najčešće izražava u drvu i staklu.

Biografija:

Nakon osnovne škole, Tatjana Politeo upisuje Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, a logičan nastavak bila je zagrebačka Akademija likovnih umjetnosti gdje je diplomirala 2003. godine u klasi prof. Šiška.
Izlagala je na više od 40 samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu (Francuska, Crna Gora, Slovenija, Mađarska), te više od 30 skupnih izložbi. Dobitnica je 2. nagrade za slikarstvo na II. međunarodnom bijenalu slikara i kipara Mediteran 2010. u Splitu.Članica HDLU-a i HZSU-a. Živi i radi u Zagrebu.
Pridružite nam se u nedjelju; uronite u svijet spontanih i iskrenih likovnih ostvarenja te se prepustite čistom vizualnom doživljaju zaigrane i ludičke imaginacije koju Vam pružaju radovi Tatjane Politeo.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart