Predstavljanje umjetnice Georgette Yvette Ponte

Predstavljanje umjetnice Georgette Yvette Ponte

Umjetnica je u svom poučnom izlaganju predstavila svoj umjetnički rad stavivši naglasak na svoju poziciju žene kao umjetnice kao i diskriminacije s kojom se susreće...

XVII. Art ćakula: nedjelja, 15. studenog 2020.

Izlagač: Georgette Yvette Ponte
Moderator: Snježana Pokos Vujec

Umjetnica Georgette Yvette Ponte je u svom inspirativnom i poučnom izlaganju predstavila svoj umjetnički rad stavivši naglasak na svoju poziciju žene kao umjetnice kao i diskriminacije s kojom se susrela u svom dosadašnjem radu. Kroz tematske cjeline (diplomski rad, skulpture, slike i crteži, javne skulpture, radovi u pijesku, nagrade…) dotakla se ključnih radova i tema, a nakon izlaganja stvorila se vrlo poticajna diskusija kroz koju smo došli do zaključka da bi se o ovim temama trebalo puno češće javno razgovarati.

Biografija:

Georgette Yvette Ponté rođena u Francuskoj 1983.
Srednju školu primijenjenih umjetnosti je završila u Rijeci.
Diplomirala je kiparstvo na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti u klasi profesora Peruška Bogdanića, te je do sada izlagala na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Također je osvojila mnoge nagrade i priznanja za svoje radove u mediju slikarstva, kiparstva, ali i fotografije. Autorica je nekoliko javnih skulptura u Hrvatskoj i inozemstvu. U posljednjih 10-ak godina sudjelovala je i na brojnim kiparskim radionicama. Već iz priloženih radova vidljivo je kako je upravo ljudsko tijelo glavni motiv u radu Georgette Yvette Ponté neovisno o mediju u kojem se izražava.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart