Predstavljanje umjetnika Leonarda Budimlić Majnarića – Lakše je vidjeti nego povući pravu liniju

Predstavljanje umjetnika Leonarda Budimlić Majnarića – Lakše je vidjeti nego povući pravu liniju

"Crtanje je tjelesni i psihički proces. Učenjem crtanja vježbamo svoje intelektualne, motoričke i osjetilne sposobnosti. Osim znanja trebamo i maštu i imaginaciju..."

XXVII. Art ćakula: nedjelja, 14. veljače 2021.

Gost izlagač: Leonardo Budimlić Majnarić
Moderator: Dora Vukičević – Hellström

Na 27. Art ćakuli imali smo priliku ugostiti Leonarda Budimlića Majnarića, akademskog slikara poznatog po svojem osobnom pristupu crtežu i aktu.
O crtanju kao temeljnoj likovnoj formi rekao nam je sljedeće: “Crtanje je tjelesni i psihički proces. Učenjem crtanja vježbamo svoje intelektualne, motoričke i osjetilne sposobnosti. Osim znanja trebamo i maštu i imaginaciju. U crtežu, pomoću promatranja, učimo od gledane stvari i apsorbiramo ju u našu likovnu svijest i podsvijest. Tako razvijamo maštu o prostoru, svjetlu, konstrukciji, obliku, kompoziciji pa čak i pravilnosti ili želji za odstupanjem u našem budućem radu. Nacrtati dobru sliku ili crtež ne znači samo prekopirati viđeno, već dovesti u sinergiju međusobne odnose forme i oblika, oblika i formata, i svemu tome dodati osjećaj psihološkog i osobnog.”

Biografija:

Biografija:

Leonardo Budimlić Majnarić rođen je u Zagrebu 10. kolovoza 1962. godine. Školu primijenjene umjetnosti u Zagrebu završio je 1985. godine, a diplomirao 1990. na Akademiji likovnih umjetnosti u klasi profesora Josipa Vasilija Jordana. Godine 1990. dobio je pohvalu znanstveno – nastavnog vijeća Akademije likovne umjetnosti. Član je HDLU-a i LIKUM-a te je izlagao na brojnim samostalnim i skupnim izložbama. Živi i radi u Zagrebu.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart