Ana Hanzel

Ime prezime: Ana Hanzel

Oblast delovanja: keramika

Lokacija: Slovenija

Biografija:

Rođena u Hrvatskoj 1958., gdje je završila srednju školu, 1992. godine je diplomirala na dvogodišnjem studiju na Fakultetu za upravu u Ljubljani.

U području umjetnosti i likovnog izražavanja privatno se obrazovala (2008.-2013.).

Živi i stvara u Sežani, gdje ima svoj studio. Sa kćerkom ima prodajnu galeriju u Štanjelu. Svoju priču u svijetu keramike započela je 2013. godine, kada je prvi put odabrana na Ex tempore keramike u Piranu. Iste godine primljena je na 1. bijenale keramike u Cluju, Rumunjska. Od tada intenzivno stvara i sudjeluje na međunarodnim bienalima i izložbama u Sloveniji, Hrvatskoj i inozemstvu, od Latvije do Portugala. Izuzetno uspješna je bila 2019. godine, kada su njeni radovi bili izloženi na bijenalima u Vallaurisu (Francuska), Cluju (Rumunjska) i Aveiru (Španjolska).

Njeni radovi, kao donacije, nalaze se u Museo del Cantar Argentona, Barcelona i Mark Rothko Art Center Daugavpils, Latvija. Dobitnica je više nagrada i priznanja, između ostalih Posebno priznanje za 1. nagradu na izložbi Tudi mi bi goreli,  za obilježavanje 500 godina protestantizma, Krško 2017., Zlatno priznanje za izložbe u organizaciji Javnog sklada Republike Slovenije za kulturne djelatnosti 2016. i 2022. godine.

Imala je 6 pojedinačnih izložbi, 30 žiriranih i sudjelovala je kao gost na Međunarodnom simpoziju umjetničke keramike V-oglje  u Sloveniji 2000. godine.

Članica je Udruge keramičara i lončara Slovenije. Njen najdraži medij je bijela glina, zapravo papirna glina (paper clay), koju priprema po svom receptu.

Galerija

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart