Jelena Simić

Ime prezime: Jelena Simić

Oblast delovanja: istoričar umetnosti/kustos

Lokacija: Srbija

Biografija:

Jelena Simić je rođena 1970. godine u Kruševcu, SFRJ (Srbija) gde je završila Gimnaziju – smer Kultura i informisanje i Školu govora i glume za decu i omladinu Radio Beograda u klasi pedagoga Bate Miladinovića. Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu stiče diplomu Istoričara umetnosti.

Svoju delatnost u kulturi započela je 1996. godine kao pomoćnik urednika programa iz kulture i umetnosti u Svetskoj Srpskoj Zajednici (jugoslovenska nevladina organizacija pri UN, sa sedištem u Ženevi) pa sve do angažovanja 2021. godine u ustanovi kulture Voždovac.

U okviru Kluba lepih umetnosti (2001 – 2014) čiji je bila osnivač i vlasnik organizovala je različite radionice za decu i mlade. Dugi niz godina radi kao freelence tutor studentima  Upravo je rad sa studentima i mladim neafirmisanim umetnicima početku pandemije Covid19 inicirao pilot projekat putujuće izložbe „Tu Mač fotografije“.

Od 01.11.2021. godine je ko-osnivač je i predsednik udruženja ŠumArt i  koncepta Interdisciplinarnog foruma –  mesta na kome  se razmenjuju ideje i iskustava eksperat, mladih teoretičara umetnosti i vizuelnih umetnika sa ciljem podsticanja intenzivnijeg angažovanja mladih ljudi u oblasti kulture i umetnosti. 

U okviru Foruma je održan i okrugli sto BITI UMETNICA DANAS – VREME PROMENA o položaju savremenih umetnica. Projekat je podržalo Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Živi i radi u Beogradu

 

Galerija

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart