Lea Čeč

Ime prezime: Lea Čeč

Oblast delovanja: Različiti mediji od crteža, ilustracije do slikarstva, kiparstva. Polazna točka je crtež.

Lokacija: Hrvatska

Biografija:

Samostalna umjetnica Lea Čeč je rođena u Rijeci gdje je završila i studij kiparstva 2006. godine na Akademiji primijenjenih umjetnosti u klasi profesora Josipa Diminića. Još za vrijeme studija počela je aktivno izlagati, a do sada je sudjelovala na brojnim samostalnim i grupnim izložbama te na raznim likovnim kolonijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Članica je HDLU-a i HDLU Rijeka.

Uz primarno umjetničko djelovanje bavi se i drugim srodnim aktivnostima koje se vrlo često isprepliću s njezinim umjetničkim radom, a obuhvaćaju grafički dizajn i pedagoški rad.

U umjetničkom djelovanju često surađuje s drugim umjetnicima te je aktivna članica Talijanske zajednice u Rijeci i Opatiji u sklopu kojih je realizirala mnoge projekte.

U svojem umjetničkom izražavanju istražuje psihološka stanja, emocije i impresije koje osoba proživljava i doživljava u svakodnevnom životu. Njeni radovi su intimni, Leu motivira želja da se izrazi, poveže i da se igra. U radu sama sebi postavlja pitanje: „Što mogu dati? Mogu li pružiti utjehu ili mogu li dati ljudima poticaj da se izraze, “igraju“ i zabave?“

Živi i radi u Rijeci.

Pogledajte predstavljanje Lee Čeč na Art ćakuli

Galerija

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart