Nina Lekić

Ime prezime: Nina Lekić

Oblast delovanja: Kiparstvo,Primijenjena umjetnost,keramika,dizajn

Lokacija: Hrvatska / Slovenija

Biografija:

Nina Lekić, rođena 1985. godine u Postojni, Slovenija. Nakon završene srednje Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn ,upisuje modni dizajn u Zagrebu.

2013. godine diplomira na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, područje kiparstvo te stječe pravo na zvanje i akademski naziv magistra primijenjene umjetnosti.

Djeluje u području likovnih i primijenjenih umjetnosti, te aktivno istražuje područje kiparstva. Izlaže na više skupnih  izložbi, među kojima izdvaja izložbu’ Kipari APURI: Utorak’ u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer, te izložbu ‘One su tu’ u Galeriji likovnih umjetnosti ‘Slavko Kopač’, sudjeluje na likovnim radionica te surađuje na projektima među kojima je i nedavno organizirana radionica u sklopu projekta

Interreg-MITSKI PARK,  sa studentima Akademije primijenjenih umjetnosti Rijeka u vodstvu hrvatskog kipara Ljubo De Karina. Trenutno radi na realizaciji javne skulpture u sklopu projekta Forma Viva , Sv.Kuzam.

Prilikom umjetničkog stvaranja promišlja suodnos materijala unutar forme i prostorne karakteristike skulpture kroz suvremeni materijal u tradicionalnom jeziku kiparskog oblikovanja.

Od 2017. godine je u suradničko naslovnom  zvanju asistentica u umjetničkom području, polje likovne umjetnosti, područje kiparstvo na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

Član HDLURI

Galerija

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart