Romana Tekić

Ime prezime: Romana Tekić

Oblast delovanja: Kustos

Lokacija: Hrvatska

Biografija:

Romana Tekić rođena je u Slavonskom Brodu, gdje danas živi i radi, a diplomirala je povijest umjetnosti i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 2003. godine. Radila je kao profesorica likovne umjetnosti u Gimnaziji “Matija Mesić”. Od 2005. godine radi u Galeriji umjetnina grada Slavonskog Broda na mjestu kustosice-voditeljice zbirke “Ružić i suvremenici” da bi 2018. godine postala i ravnateljica Galerije.

Uz redovnu muzejsko-galerijsku djelatnost, pedagoško- edukativni rad i stručna vodstva, autorica je preko trideset izložbi, od kojih izdvaja: “Voćarska- Ružićeva portretna plastika”, “Stanko Jančić”, „Ratko Petrić”, „ Ružić i učenici“, “Ružićevi papir- machei”, “Ružić- pokušaj dekodiranja”, kojima je svrha pružiti likovnoj publici uvid u problematiku Ružićevog likovnog opusa i suvremene likovne, a prije svega, kiparske scene u Hrvatskoj.

Bila je voditeljica projekta “Galerokaz – Implementacija pripovjedačkih i lutkarskih vještina u muzejsku edukaciju Galerije Ružić po modelu sudioničkog upravljanja javnog i civilnog sektora“, 

voditeljica je projekta „Vidim, čujem, osjećam umjetnost“ – programi socijalnog uključivanja u Slavonskom Brodu za osobe s invaliditetom kroz prilagođene kulturne sadržaje.

www.gugsb.hr

Galerija

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart