Snježana Pokos – Vujec

Ime prezime: Sježana Pokos – Vujec

Oblast delovanja: Keramika

Lokacija: Hrvatska

Biografija:

Snježana Pokos-Vujec, 1965. Varaždin. Keramikom se bavi od 2003. Učila je od mnogih svjetski poznatih keramičara, a najveći utjecaj na njen rad imao je masterclass “Porculan od A do Z” i “Litofanije” Ilone Romule. Diolomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 1990 godine.

Sudjelovala je na 2 samostalne izložbe i 20 grupnih izložbi,  simpozijima i umjetničkim rezidencijama i izgradnji skulptura u javnom prostoru u zemlji i inozemstvu.

Dobitnik je nekoliko nagrada od kojih ističe Nagradu za najbolji skupni projekt Ulupuh-a u 2018 godini za projekt Mare Modul, Nagradu za najbolju grupnu izložbu Ulupuh-a u 2019 godini za “Keramički laboratorij – Magični botanički vrt”, te Počasnu nagradu na 2nd Intertational Macsabal ( bowl ) Competition na Hacettepe university u Ankari, Turska. 

Radi kao samostalni umjetnik. Član je ULUPUH-a i HZSU-a. Bavi se keramikom, a njezin “trademark” je litofanija, slika od iznimno tanke ploče porculanskog biskvita, izvedena u plitkom reljefu utiskivanjem, čiji se motiv otkriva se pozadinskim osvjetljenjem.

Živi i radi u Varaždinu.

Pogledajte predstavljanje Snježane Pokos-Vujec na Art ćakuli

Galerija

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart