“Razgovori sa sobom” u Galeriji Azimut – prva zajednička izložba članova Art ćakule

U četvrtak, 29. rujna 2022. u 20:00 sati u Galeriji Azimut u Šibeniku se održalo svečano otvorenje prve grupne izložbe članova Art ćakule naziva “Razgovori sa sobom”.

Na izložbi se predstavilo 11 umjetnika i članova Art ćakule: Boris Roce, Leonardo Budimlić Majnarić, Kristina Kinkela Valčić, Matilda Müller, Lea Čeč, Ivana Egić, Vesna Opavsky, Gloria Sellan, Snježana Pokos-Vujec, Koraljka Jukić i Ivana Kutuzović.

Predgovor za katalog izložbe napisala je kustosica Romana Tekić.

Na otvorenju je fizički prisustvovalo nekoliko umjetnika, a izložbu je predstavila voditeljica Galerije Azimut, Magdalena Šetka.

Izložbu je moderirala članica Art Ćakule Vesna Opavsky a uvodnu riječ je imala osnivačica Art ćakule Ivana Egić.

Uz svaki rad je i kod pomoću kojega možete direktno otići na stranicu Art Ćakule i pročitati o samom umjetniku/ci.

Umjetnici koji nisu mogli fizički prisustvovati samom otvorenju bili su uključeni izravno preko Zoom aplikacije a neki od njih su i predstavili svoj rad. Ovo je bilo po prvi puta da je ova zajednica umjetnika izlagala uživo i da se komunikacija sa umjetnicima i publikom odvijala na interaktivan i vrlo zanimljiv način.

O ART ĆAKULI

Art Ćakula je internetska umjetnička zajednica iz Hrvatske i regije koju je u travnju 2020. pokrenula riječka umjetnica Ivana Egić i to u posebnim, pandemijskim uvjetima kada su svi umjetnički događaji bili više-manje otkazani a umjetnička budućnost neizvjesna.
Ivana je tada putem interneta pozvala zainteresirane umjetnike na umjetnički razgovor – ćakulu. (Ivana je Riječanka pa sada znate zašto ćakula:)).

ZAHVALA:

Posebno se zahvaljujemo klubu Azimut na srdačnoj i profesionalnoj dobrodošlici. Magdaleni kao voditeljici, toncu i fotografu te svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji ove izložbe.
Također veliko hvala Marku koji je uveličao izložbu svojim gitarističkim umijećem.
I naravno hvala umjetnicima bez kojih ove izložbe ne bi ni bilo! “

U prilogu vam dijelimo nekoliko fotografija sa otvorenja i snimku Art ćakule uživo.

Još jednom od srca hvala svima 💙!

Osvrt je napisala zagrebačka umjetnica i Art ćakulašica Matilda Ma Müller

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart