Ivana Egić

Ime prezime: Ivana Egić (Annorlunda konst / Luda umjetnost )

Oblast delovanja: Slikarstvo, crtanje, fotografija, izrada nakita…

Lokacija: Hrvatska / Švedska

Biografija:

Ivana Egić rođena je 26.5.1985. u Rijeci gdje se i školovala. Magistrirala je na Akademiji primijenjenih umjetnosti 2011. godine na odjelu likovne pedagogije, smjer slikarstvo u klasi prof. Zlatka Kauzlarića Atača.

2014. god. završava strućni ispit za profesoricu likovne kulture i seli u Švedsku gdje danas živi, radi i djeluje u podrućju umjetnosti. Trenutno radi i aktivna je članica u odboru društva Öppna Ateljéer Gotland i vodi kurseve slikanja na Folkuniversitetu u Visbyu. Izlagala je na oko 30 skupnih i samostalnih izložbi u Hrvatskoj, Švedskoj i inozemstvu te sudjelovala na sajmovima rukotvorina. Osnivačica je virtualnog umjetničkog projekta „Art ćakula, suosnivaćica pilot-projekta „Kantaj mi slikom“, te je jedna od pokretačica umjetničke inicijative “Konstpicknick”.             

U lipnju 2020. god. dodijeljena joj je stipendija Rotary kluba Visby Silverhättan iz Kulturnog fonda Ann Wollf kao nagrada i poticaj za daljnji rad u umjetnosti te doprinos umjetnosti na otoku Gotlandu. Veljače 2021. god. primljena je u Svenska Konstnärsförbundet (Švedski umjetnički savez) te je nekoliko mjesecii bila aktivna kao predstavnica regije Gotland. Od ljeta 2022. god. aktivno sudjeluje u umjetničkoj inicijativi “Konsthänget”. 

Područje rada u umjetnosti kojim se aktivno bavi preko 20 godina su slikarstvo, crtanje, fotografija, izrada nakita, scenografija, novi mediji (izrada kratkih animacija i filmova) i aranžerstvo sa stalnim izletima u ostale medije .

Galerija

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart