Natječaj za nove članove i goste-izlagače

Art ćakula je online umjetnički projekt osmišljen kao virtualno druženje umjetnika s područja Hrvatske i regije preko ZOOM platforme. (Natječaj je produžen do 24. siječnja 2021., u ponoć!)

Na Art ćakuli umjetnici dijele i razmjenjuju iskustva, sklapaju nove kontakte, te kroz razgovor i druženje potiču jedni druge na daljnji rad i umjetničko stvaranje u neobičnim uvjetima današnjice.

Online zajednica umjetnika Art ćakula poziva zainteresirane umjetnike i djelatnike u području kulture i umjetnosti da se odazovu otvorenom pozivu za suradnju i to prijavom na jednu od dvije ponuđene opcije:

1) Poziv za sudjelovanje na Art ćakuli kao gost-izlagač putem platforme Art Ćakula
Pozivaju se zainteresirani umjetnici/-ce i djelatnici u području kulture i umjetnosti da se pridruže projektu Art ćakula i prijave svoja izlaganja za program Art ćakule koji se odvija preko Zoom platforme.
Izlaganja mogu biti prezentacije profesionalnog rada, kolonija, razmjena profesionalnih iskustava, predstavljanje korisnih web stranica, aplikacija, izložbi i ostalih kulturno-umjetničkih događaja. Naravno, dobrodošle su i druge ideje i prezentacije koje bi bile od koristi drugim umjetnicima i vjernoj publici Art ćakule.
Izlagači mogu biti umjetnici, povjesničari umjetnosti, kustosi, galeristi, kolekcionari, organizatori umjetničkih događaja.
Potrebno je osmisliti izlaganje u okvirnom trajanju od 45 minuta, uz pratnju fotografija ili ppt prezentacije na ranije navedene teme. Nakon izlaganja slijedi diskusija i razmjena iskustava o predstavljenoj temi. Moderator Vašeg izlaganja bit će osiguran.

Zainteresiranim izlagačima predlažemo da pogledaju dosadašnja izlaganja na YouTube kanalu (www.youtube.com/channel/UCGOYiZDKcbkXbvn-g60LDFA/videos) te da prate Art ćakulu na društvenim mrežama.
Svaki izabrani izlagač bit će promoviran preko digitalnih kanala Art Ćakule, prije i poslije samog izlaganja. Izlaganja se održavaju nedjeljom u poslijepodnevnim satima, a nakon izlaganja objavljuje se snimka izlaganja koja ostaje javno dostupna na YouTube kanalu Art ćakule.
Zainteresirani za sudjelovanje na Art ćakuli u formi gosta-izlagača Art ćakule trebaju poslati sljedeće materijale:

1) Ime i prezime – struka/zanimanje/područje rada
2) Profesionalna biografija (godina i mjesto rođenja, obrazovanje, profesionalno djelovanje – izlaganja, nagrade i priznanja, projekti, članstva, web stranice)
3) Sažetak izlaganja (tema i opis, minimalno 1 kartica teksta – 1800 znakova)
4) Kontakt e-mail adresa
5) minimalno 10-15 fotografija u visokoj rezoluciji kao ilustraciju izlaganja, a koje će organizatori, ukoliko kandidat bude odabran, koristiti za najavu izlaganja (fotografije trebaju biti u jpeg formatu, minimalno 1200px širine) – preporučamo slati preko https://wetransfer.com/ ili https://www.filemail.com/

Sve navedene materijale treba poslati na e-mail adresu: art.cakula@gmail.com te navesti subject: ”Natječaj Art ćakule: gost-izlagač”

2) Natječaj za prijem novih članova online zajednice umjetnika Art ćakula
Pozivaju se zainteresirani umjetnici/-ce i djelatnici u području kulture i umjetnosti da se pridruže projektu Art ćakula u formi stalnih članova Art ćakule. Članovi Art ćakule imaju svoje obaveze i prava, te aktivno doprinose zajednici kroz kreiranje i održavanje predavanja, administriranjem društvenih mreža Art ćakule, a isto tako stječu prava sudjelovanja u budućim izložbama i projektima članova.

Art Ćakula promovira svoje aktivnosti, kao i aktivnosti članova na sljedećim kanalima:

● Facebook stranica (www.facebook.com/artcakula)
● Youtube kanal (www.youtube.com/channel/UCGOYiZDKcbkXbvn-g60LDFA/about)
● Instagram profil (https://www.instagram.com/artcakula/)
● Facebook grupa članova

U pripremi je i izrada web stranice Art ćakule.

Svi zainteresirani za stalno članstvo u online zajednici umjetnika Art ćakula trebaju poslati sljedeće materijale:
1) Ime i prezime – struka/zanimanje/područje rada
2) Profesionalna biografija (godina i mjesto rođenja, obrazovanje, profesionalno djelovanje – izlaganja (popis grupnih i samostalnih izložbi), nagrade i priznanja, projekti, članstva, web stranice)
3) Kontakt e-mail adresa
4) minimalno 15-20 fotografija u visokoj rezoluciji radova – presjek dosadašnjeg djelovanja (fotografije trebaju biti u jpeg formatu, minimalno 1200px širine) – preporučamo slati preko https://wetransfer.com/ ili https://www.filemail.com/

Svi prijavljeni kandidati bit će obaviješteni o rezultatima natječaja najkasnije do 22. siječnja 2021.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart